Direktori kõne 2024/25 õppeaasta avaaktusel

Tere, kallis koolipere!

Kevadel saatsime teele oma esimese lennu – 9 tarka ja teotahtelist noort inimest. Nad olid õppinud ise lendama ja olid valmis astuma vastu uutele väljakutsetele.

Täna võtame oma perre vastu teid – 10 värsket koolilast. Juba 9 aasta pärast olete ka teie valmis pesast välja lendama. Me tahame selle 9 aasta jooksul olla teile toeks suureks kasvamise ja targaks saamise teel.

Kirjanik Paolo Coelho on tabavalt öelnud: „ Inimesed ei õpi teiste vigadest midagi, kõik on vaja ise avastada.“ Meie, õpetajad ja kogu kooli personal, olemegi siin selleks, et aidata teil alles hoida seda lastele nii omast uudishimu, rõõmu avastamisest ja ise tegemisest. Me oleme siin selleks, et teiega koos rõõmustada ja vajalikul hetkel julgustada. Kui teie rõõm ja teadmistejanu juhtubki vahel kaduma, siis püüdkem seda koos taas leida.

Kallid lapsevanemad!

Usaldasite meie hoolde oma kõige kallimad – oma lapsed. Me anname oma parima, et seda usaldust hoida. Teie olete väga oluline osa meie koolist – ilma teieta ei poleks ka kooli.

Armsad kolleegid!

Õpetajaamet on üks vastuoluline amet. Ühest küljest pakub see tohutut rõõmu ja põnevaid väljakutseid, kuid sellega käivad kaasas ka suured ja väikesed mured. Vahel on need mured nii suured, et kipuvad kojugi kaasa tulema. Kuid meie töös on midagi, mis on väga-väga eriline ja annab vaatamata raskustele jõudu edasi minna – need on meie õpilaste säravad silmad. See on suurim tänu ja tasu, mida on võimalik oma töö eest saada.

Toredat ja teguderohket kooliaastat kogu meie kooliperele – õpilastele, lapsevanematele, õpetajatele ja kogu kooli kollektiivile!